Slide Een overgetelijke ervaring Zeilmeeopzee.be

Een dagje meevaren?

Bekijk onze arrangementen

Rekening houdend met meteo  en de stroming kiezen we samen de bestemming. Voor een dagtocht met onze zeiljacht kunnen we naar Oostende zeilen waar we een korte lunchstop kunnen maken in de gezellige getijdenhaven onder de vistrap. Wie zin heeft kan het aperitief, aangeboden door de schipper, aanvullen met verse garnaaltjes, een klapke doen met Simon de Havenmeester of “gie zi mie zeekapitin” van Lucy Loes uit het hoofd leren.  Na de middag kiezen we terug het ruime sop om parallel met de kustlijn terug te varen naar Nieuwpoort.Bij gunstig tij en wind kunnen we ook naar het Franse Duinkerke.  Als het tij niet meezit kiezen we het ruime sop richting de shipping line en de ankerparken.

zeilmeeopzee meevaren zeilen nieuwpoort

Bij een tweedaagse tocht hebben we de keuze uit de gezellige havens van Oostende, Blankenberge of zelfs Cadzand langs de enekant .  Richting Frankrijk kunnen we de beruchte Zuydschotepas nemen tussen de vele zandbanken en overnachten in het Franse Duinkerke.  Diner kan dan aan boord of in de gezellige havenbrasserie “Le grand large”.  Zaterdagavond wordt het lekkers uit de zee en de velden omkaderd met een soirée musical.

Voor een halve dag varen we langs de gezellige promenade de haven uit en bekijken we de kust eens van de andere kant.  Afhankelijk van je interesses kunnen we de verschillende manoeuvres (over stag, gijpen, bijliggen, MOB (man over boord) en koersvast sturen) oefenen of genieten van de sfeer aan boord.

Heeft u zelf een andere bestemming in gedachten? Kom het gerust met ons bespreken.

Tarieven

  • Halve dag : 375€
  • Dag : 600€
  • Weekend : 1000€

Alle prijzen vermeld zijn excl. BTW

Betaling

Het huurgeld moet volledig voldaan zijn voor de aanvang van de zeilreis. Dit kan via overschrijving of anders indien duidelijk overeen gekomen.

Nuttige info

Inclusief de huurprijs

  • Schipper
  • Verzekering
  • Volledig gekeurde veiligheidsuitrusting inclusief reddingsvesten en lifelines.  Ook voor kleine kinderen beschikken wij over geschikte reddingsvesten.
  • Gebruik van de volledige boot

Exclusief de huurprijs

Zeilmeeopzee.be zeilen kinderen

Diesel wordt gerekend op 6 euro / motor uur. Food en drinks zijn vanaf dag arrangementen verplicht bij ons af te nemen.  We voorzien catering vanaf onthaal over lichte lunch en versnaperingen tot aan het apéro bij het aanmeren à rato van 25€ per persoon. Liggelden in andere dan de thuishaven Nieuwpoort.
Naar oud gebruik is de schipper vrijgesteld van storting in de scheepskas

Verloop van een zeildag

  • Inschepen

Bij dag- en halvedagtochten is de inscheping voorzien om 9u op de dag van vertrek.

Omdat we op zee steeds afhankelijk zijn van eb en vloed kan er voor meerdaagse tochten ingescheept worden op de vooravond van vertrek om maximaal gebruik te maken van de stromingen.

9u tot 17u – een 1/2 dag loopt van 13u30 tot 17u
Na inscheping aan boord krijgt u een korte briefing van de schipper. Vervolgens kan de belevenis aanvangen.

  • Ontschepen

Om 17u op de dag van aankomst zit deze geweldige ervaring erop.
Bij het ontschepen bij meerdaagse tochten is ook de eindschoonmaak gedaan.
De eindschoonmaak kan ook door ons gedaan worden voor 60 euro.